Un inginer agronom din Dindești, care s-a urcat la volan după ce a consumat o bere mică plus 100 de mililitri de pălincă și a accidentat grav un bărbat care se deplasa pe marginea drumului, împinând o bicicletă, își așteaptă acum pedeapsa.

Judecătoria Carei a dispus ieri începerea procesului penal în care inginerul agronom este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, accidentul s-a produs în 9 octombrie 2020, în jurul orei 19.00, pe DJ 108 M, între localitățile Andrid şi Dindeşti.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrare a alcoolului pur în aerul expirat de 0,71 mg/l, fiind transportat la unitatea spitalicească în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei. Valorile acestora au fost de 1,74%, respectiv 1,46 %.
Victima a povestit că, după ce a încărcat doi saci cu coceni de porumb, s-a întors spre casă, în Dindeşti. Astfel a luat-o pe partea dreaptă a şoselei, cât mai spre şanţ, conducând bicicleta împingând-o prin partea dreaptă. ”Cel puţin aşa își amintesc. Dar sunt mai uituc de atunci. Mi s-a spus de către medici că numai jumătate din creier mai este sănătos”, a declarat victima, care a adăugat că s-a trezit la spital.
În contextul accidentului rutier, victima a suferit vătămări corporale (hematom epicranian, hemoragie subarahnoidală, contuzie cerebrală, pareza facială), care au necesitat, pentru vindecare, un număr de 35-40 de zile de îngrijiri medicale.
Autorul accindentului, inginerul agronom, a declarat că, înainte de a se urca la volanul autoturismului său, a consumat 100 de ml de ţuică de casă şi o sticlă de bere cu alcool, de 0,33 de ml.
Judecătoria Carei a dispus începerea procesului penal în care inginerul agronom va răspunde pentru faptele sale, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.