Ediţia din acest an Zilei Armatei Române a fost sărbătorită extrem de simplu azi, la Monumentul Ostaşului Român din Carei.

Nu a fost prezent nici preşedintele, nici premierul şi niciun membru al Guvernului României.
De asemenea, au defilat doar şase plutoane de militari, dintre care unul al Jandarmeriei şi celălalt al Pompierilor. Nu s-a mai defilat cu tehnică de luptă, iar cerul de deasupra Careiului nu a mai fost brăzdat nici de elicoptere şi nici de avioane.
La manifestări, pe lângă oficialităţile judeţene, au participat şi au ţinut discursuri locţiitorul şefului Statului Major al Apărări, general-locotenentul Gheorghiță Vlad, şi secretar de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din MApN, Eduard Bachide.
Programul ceremoniei a continuat cu depuneri de coroane, sosirea „Ștafetei Veteranilor Invictus”, predarea drapelului României primarului Eugen Kovacs, care l-a arborat pe monument.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Garda de onoare a fost compusă din şase plutoane de militari din cadrul Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”, Batalionul 813 Infanterie ,,Maramureș”, Batalionul 317 Sprijin Logistic ,,Voievodul Gelu”, Inspectoratul Județean de Jandarmi „General de brigadă Ioniță Borșan” Satu-Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.