Polițiștii careieni au rămas consternați când au aflat că un coleg de-al lor a fost vizat de perchezițiile antidrog care au avut loc miercurea trecută în zona Careiului, sub coordonarea DIICOT.

Potrivit surselor din Poliția Carei, oamenii legii au efectuat o percheziție și la domiciliul unui polițist careian.
Ar fi vorba de un tânăr agent care își desfășoară activitatea la Biroul Poliției Rutiere.
S-ar părea că acesta ar fi fost unul dintre clienții grupării careiene de traficanți de droguri anihilată săptămâna trecută de DIICOT.
Reamintim că, la data de 19 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat 37 de percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic internațional și trafic intern de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile să producă efecte psihoactive.
În cauză s-a reținut că, în județul Satu Mare, ar fi activat o grupare infracțională, specializată în traficul de droguri, respectiv mefedronă, cannabis, cocaină și ecstasy.
Gruparea ar fi acționat pe două paliere, și anume o modalitate de aprovizionare ar fi reprezentat-o achiziționarea de mefedronă din municipiul Cluj-Napoca, iar o altă modalitate de procurare de însemnate cantități de droguri ar fi fost reprezentată de achiziționarea din străinătate (țări europene precum Olanda, Germania și Spania) atât de substanță cristalină, cât și de cannabis sau cocaină.
După arestarea liderului grupării infracționale organizate, ar fi fost dezvoltată o nouă filieră de aprovizionare, respectiv de distribuire de droguri, atât în municipiul Carei, cât și în municipiul Satu Mare, substanțele fiind achiziționate din Ungaria și introduse pe teritoriul României, în vederea comercializării.