În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, Consiliul Local Carei a adoptat studiul de fezabilitate pentru un coridor rutier în nordul municipiului, care se va întinde de la Calea Mihai Viteazul (DN19) până la drumul judeţean 108 M, care duce spre Cămin.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, costul investiţiei ar fi de 124,799 milioane lei.
Viitorul coridor rutier va avea o lungime de 4,83 km şi va fi proiectat pentru viteze de 60-100 km/h. De asemenea, va avea cinci intersecţii, o trecere la nivel cu calea ferată, un pod peste Valea Poştei şi patru podeţe peste drumuri agricole.
Pe o lungime de 1,2 km va fi dotat cu panouri fonoabsorbante. De asemene, se va realiza o pistă de biciclete de 2,5 m lăţime pentru ambele sensuri şi vor fi amenajate perdele de arbori.
În vederea realizării investiţiei, se vor identifica posibile surse de finanţare nerambursabile, cu posibilitata realizării în două etape, în funcţie de limitele maxime de finanţare/proiect.


Acest coridor rutier va lega zona industrială din zona de nord a Careiului, unde funcţionează numeroase firme mari de producţie, cu Drumul Naţional 19, scoţând din oraş traficul greu.