Lara este o fetiță de 5 anișori , cu origini sălăjene, care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică cu celule B (cancer de sânge și măduvă) pentru care a început urgent un tratament cu chimioterapie, tratament pe care trebuie să îl urmeze 3 ani de zile pentru a se vindeca. Din păcate, costul spitalizărilor, al analizelor și al internărilor sunt mult prea mari pentru a le acoperi.

Familia Larei are nevoie de 1,5 milioane de dolari. Până în prezent, oamenii de bine au donat 480.000 de dolari. Însă pentru a putea învinge boala, micuţa Lara are nevoie de încă 1.020.000 de dolari. Cei care doresc să o ajute sunt rugaţi să doneze în conturile afişate mai sus.
Melania și Tivadar Vass sunt părinții acestei minuni , dar și părinții surorii ei, Mira, în vârstă de 8 anișori. În speranța unui viitor mai bun, familia Larei locuiește în prezent în Florida. Visele și planurile pentru o viață mai bună s-au spulberat în doar 3 zile, timp în care Lara a fost diagnosticată cu leucemie la data de 31 mai 2020. Totul a început cu o creștere a temperaturii aparent inofensivă, doctorii suspectând o viroză. Starea Larei nu s-a îmbunătățit, febra nu i-a scăzut, moment în care a fost supusă unor investigații mai detaliate, urmând ca specialiștii să spună diagnosticul final, veste care a cutremurat întreaga familie.
Micuța Lara a fost internată automat, a fost supusă unor proceduri invazive de prelevare a probelor din măduva spinării și i-a fost elaborat un plan de tratament. Acest tratament trebuie să fie urmat timp de 3 ani de zile pentru ca Lara să fie vindecată complet. Familia a făcut un angajament cu spitalul pentru ca Lara să poată primi îngrijiri medicale imediat , iar costurile spitalizărilor și tratamentelor se vor plăti pe parcurs.