Consilierii locali careieni au aprobat în ședința de azi indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru etapa a doua de reabilitare și modernizare a castelului Karolyi și a parcului dendrologic.

Valoarea investiției este de 154 de milioane de lei, potrivit studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiție ”Dezvoltarea integrată și durabilă a patrimoniului și turismului cultural în municipiul Carei- Complex Castel Karolyi și Parc Dendrologic- etapa a II-a”.
Primăria Carei a obținut o finanțare nerambursabilă pentru elaborarea docuemntațiilor tehno-economice prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.
În cazul castelului, lucrările propuse sunt: reabilitarea pivniței după drenare, mutarea aici a centralei termice, reabilitarea și restaurarea tâmplăriei, eficientizarea sistemului de încălzire, reorganizarea spațiilor de birouri după lucrările efectuate la mansardă, reorganizarea spațiilor muzeale.
Proiectul mai vizează reabilitatea și consolidarea casei servitorilor, a turnului de apă și a porții de acces de pe latura sudică, extinderea și modernizarea vestiarului de lângă baza sportivă, respectiv a serei.
De asemenea, va fi reabilitate și parțial retrasată rețeau de alei pietonale din parc, va fi realizat un sistem de supraveghere video și a unui sistem wifi în parc, va fi refăcută tribuna existentă lângă terenul de sport și va fi reabilitat mobilierul urban.