Un iepure braconat cu ajutorul câinilor de vânătoare costă 300 de euro. Cel puţin această sumă o solicită Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare de la un bărbat trimis în judecată pentru că a braconat un iepure pe fondul de vânătoare Ghenci, fără a a deţine autorizație de vânătoare.

Potrivit informaţiilor portalului Opinie de Carei, în cursul lunii mai 2021, bărbatul s-a deplasat pe fondul de vânătoare 34 Ghenci împreună cu trei câini, doi rasa ogar sau metiş de ogar iar unul rasa viszli maghiară, fără a deţine autorizație de vânătoare şi ar fi capturat cu ajutorul câinilor un iepure de câmp.
Braconierul a fost prins şi trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de braconaj, respectiv practicarea vânătorii de persoane care nu posedă permis de vânătoare şi practicarea vânătoriii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari.
Judecătoria Carei a constatat săptămâna aceasta legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii careieni. Procesul penal va începe la Judecătoria Carei. Pe lângă consecinţele penale, bărbatul va fi obligat să achite şi contravaloarea iepurelui braconat.