Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect din fonduri europene, în valoare de peste 750.000 lei.

Prin acest proiect, se vor desființa echipamentele existente și va fi amenajat un nou loc de joacă destinat copiilor de diferite vârste, cu elemente și mobilier urban specific, modern, cu certificate de conformitate privind normele și standardele în vigoare. Lucrările au fost demarate astăzi, fiind îndepărtate vechile dotări.
Se vor amenaja locuri de joacă în special copiilor cu vârste între 3-5 ani și 2-12 ani. Suprafața de contact în aceste zone va fi realizată din scoarță de brad. De asemenea, va fi amenajat un spațiu destinat copiilor cu dizabilități locomotoare, suprafața de contact fiind realizată din pardoseală de cauciuc turnat, iar echipamentele vor fi specifice acestei categorii. Restul spațiilor vor rămâne înierbate. Se vor amplasa și piese de mobilier urban, bănci și coșuri de gunoi.
”După mai multe întârzieri cauzate de birocrație, au început lucrările de modernizare a acestui loc de joacă. Acesta va avea o suprafață de 3.360 mp, va fi dotat cu elemente și mobilier urban specific, modern, cu certificate de conformitate privind normele și standardele în vigoare. Continuăm să dezvoltăm Careiul prin intermediul proiectelor din fonduri europene și sperăm că cei mici se vor bucura de această investiție”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.
În urma reamenajării, locul de joacă va avea un aspect modern.


Proiectul intitulat ”Reamenajare loc de joacă în parcul dendrologic Carei” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.