Judecătoria Carei a închis definitiv dosarul penal al unui bărbat din Istrău, care în luna inuarie 2022 a tăiat opt salcâmi de pe un teren extravilan pentru a-şi încălzi locuinţa. Asta deşi proprietarul, care şi-a recuperat integral prejudiciul, a solicitat în mod expres tragerea sa la răspundere penală pentru fapta comisă.

Potrivit informaţiilor obţinute de portalul Opinie de Carei, totul s-a întâmplat în 16 inuarie a acestui an. Pentru a nu îngheţa de frig, bărbatul a mers şi a tăiat opt salcâmi de pe terenul extravilan al unui consătean.
Proprietarul terenului s-a constituit parte civilă, indicând un prejudiciu de 500 de lei. Bărbatul acuzat de furt a achitat integral prejudiciul. În schimb, proprietarul a solicitat în mod expres tragerea sa la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
Judecătoria Carei a confirmat soluţia de renunţare a urmărirea penală înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în dosarul de furt, constatând că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
Decizia Judecătoriei Carei este definitivă.