Vineri, 7 octombrie 2022 , începând cu ora 12.00, pe traseul, Monumentul Ostașului Român – Primăria Carei, va avea loc un marș al tinerilor careieni care înțeleg că schimbările climatice influențează viitorul lor, iar cei din prezent au datoria de a limita pe cât posibil riscurile generate de acestea.

Scopul acestui marș îl reprezintă conștientizarea de către tinerii şi locuitorii orașului Carei a evidentei probleme pe care o constituie deșeurile, precum și necesitatea de a colecta separat direct la sursă.
Marșul se va finaliza cu o întâlnire, sub forma unei mese rotunde a elevilor Liceului Teoretic Carei cu reprezentanți ai autorităților locale, ai instituției de salubritate, ai inspectoratului școlar, ai presei etc, în cadrul căreia tinerii vor prezenta autorităților revendicările marșului. Principala revendicare este dotarea școlilor din municipiul Carei cu pubele necesare pentru colectarea selectivă direct la sursă, iar apoi preluarea deșeurilor de către firmele abilitate.
Tinerii interesaţi să participe sunt rugaţi să vină pregătiți cu pancarde care să susțină revendicările marșului și să instruiască participanții să adopte o conduită corespunzătoare în timpul marșului.
“Vă rugăm să ne confirmați pe e-mail: angela_gabor2000@yahoo.com, intenția de a participa și numărul de persoane participante la marș, până la data de 4 octombrie 2022. Persoana de contact, Gabor Angela- 0745612769”, se arată în invitaţia organizatorilor.