Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat în această săptămână 95 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.




În urma acestor controale, au fost sancționați contravențional, cu amendă contravențională, în valoare totală de 20.000 lei – 2 Unități de alimentație publică, din localitatea Carei – 10.000 lei + 10.000 lei – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare.
D.S.V.S.A. Satu Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților balneare și a zonelor de agrement, precum și a tuturor pensiunilor de pe raza județului. Această acțiune va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor evenimente nedorite.