Vineri seara au sosit la Carei alegătorii în scop caritabil ai asociaţiei “Egy Vérből Vagyunk” (Suntem din acelaşi sânge). Aceştia au fost conduşi de către careianca Gui Angela, fondatoarea asociaţiei caritabile din Ungaria.

La sediul Primăriei Carei au fost întâmpinaţi de către primarul Eugen Kovacs şi de către preşedintele Asociaţiei culturale Nagykaroly es Videke, cnsilierul local Venig Gabriela.
“Am revenit acasă, la Carei, de unde m-am mutat în urmă cu 26 de ani, în oraşul în care mi-am petrecut cea mai mare parte a vieţii. Mă bucur că în cadrul unei alergări caritabile am reuşit să ajung şi la Carei. Este un sentiment foarte plăcut”, a declarat Gui Angela pentru portalul Anziksz.
Ediţia din acest a alergării caritabile ” Egy vérből vagyunk” a debutat în 20 septembrie, având ca scop ajutoararea orfanilor din Ardeal. Startul a fost dat din localitatea Kiskőrös din Ungaria şi va lua sfârşit azi, în localitatea Coltău din Maramureş.
Traseul are o lungime de peste 500 de kilometri. Anul acesta, alergarea caritabilă a avut ca şi tematică amintirea poetului maghiar Petőfi Sándor.

Gui Angela, fondatoarea asociaţiei caritabile “Egy Vérből Vagyunk” este din Carei. Înainte de a se muta în Ungaria, a activat ca şi jurnalistă la cotidianul judeţean de limbă maghiară Friss Ujsag.