La data de 19 septembrie, în jurul orelor 18.00, polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că, pe strada Balta Blondă din municipiul Satu Mare, ar fi izbucnit un scandal între mai multe persoane, iar una dintre acestea ar fi făcut uz de armă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri privind vânzarea unui utilaj agricol, un grup format din 9 bărbați ar fi pătruns, fără drept, în curtea imobilului unui alt bărbat, de 37 de ani, pe care l-ar fi amenințat, având asupra lor obiecte metalice.
Întrucât a observat starea de primejdie creată, în sprijinul bărbatului de 37 de ani a sosit un vecin, de 39 de ani, care a folosit o armă neletală, pentru care deținea în mod legal permis, executând un foc de avertisment în plan vertical.
Cei 9 bărbați au părăsit locul incidentului, fiind identificați în scurt timp de către polițiști. În cauză, cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.