Cei care au condus-o astăzi pe ultimul drum pe sora piaristă Kurti-Bokor Judit, protectoarea a sute de orfani din judeţul Satu Mare, i-au respectat ultima dorinţă. Nu au cumpărat coroane, direcţionând contravaloarea acestora către copiii orfani.

Preoţii romano-catolici din Carei au transmis în duminică ultima dorinţă a sorei piariste Judit. Aceasta a cerut ca cei care o vor conduce pe ultimul drum să nu aducă coroane, cel mult o simplă floare, iar contravaloarea coroanelor să fie dirijată către orfanii cărora şi-a dedicat viaţa monahală.
Slujba de înmormântare a avut loc azi după-amiază la biserica romano-catolică „Sf. Iosif de Calasanz”. De aici, sora Judit a fost condusă pe ultimul său drum la cimitirul Rozalia. La funeralii au partipat numeroase feţe bisericeşti catolice, oficialităţi, orfani ajutaţi de sora Judit şi un număr mare de credincioşi.
Sora piaristă Kurti-Bokor Judit din Carei, mamă adoptivă pentru sute de copii orfani, a trecut în eternitate în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 52 de ani, doborâtă de o boală necruţătoare.
De numele său se leagă înființarea centrului de tip familial în fosta școală Zarda din Carei, reabilitată printr-un proiect din fonduri europene.
Luna trecută, călugăriței Judit i-a fost decernat titlul Pro Urbe al municipiului Carei, datorită muncii și devotamentului pe care le-a depus pentru copilașii abandonați de părinți în judeţul Satu Mare.