Vineri, cu ocazia celeia de-a doua ediții a Balului Petőfi, la Carei a fost repusă în scenă nunta dintre poetul național maghiar Petőfi Sándor cu scriitoarea Szendrey Júlia. În acest an se împlinesc 175 de ani de la căsătoria celor doi.

Căsătoria a fost reeditată cu ajutorul unor actori profesioniști și amatori. Oficierea căsătoriei a avut loc în amfiteatrul din centrul Careiului.
După ce poetul Petőfi Sándor (interpretat de Erdei Máté) și Szendrey Júlia (interpretată de Mester Boglárka) au pus ”Da” în fața preotului, nuntașii au oferut o demonstrație de dansuri populare maghiare.
În funte cu cei doi miri, alaiul a ajuns la Primărie Carei, fostul han Cerbul de aur. Cei doi au ieșit la balconul unde, în urmă cu 176 de ani, Petőfi Sándor a văzut-o pentru prima dată pe aleasa inimii sale.
În poveste lor de dragoste, s-au cunoscut în aceeași zi, la balul organizat la hanul Cerbul de Aur. În vederea reconstituirii poveștii de dragoste, în sala de festivități a Primăriei Carei a avut loc un bal, organizat de Asociația Nagykaroly es Videke.

În cadrul balului, a fost decernat premiul Nagykaroly es Videke, stabilit în urma voturilor cititorilor săptămânalului cu același nume, care i-a revenit careiencei Veres Anna.