De vineri până duminică, s-a înregistrat o aglomerație infernală în PTF Urziceni, dar și în PTF Petea. Polițiștii de frontieră au deschis cinci artere de control pentru ieșirea din țară.

Cetățenii care au ieșit din țară pe la PTF Urziceni au format cozi kilometrice în fiecare zi. Timpul de așteptare pentru ieșirea din țară a ajuns și la două ore zilele trecute.
”Polițiștii de frontieră au lucrat în PTF Petea chiar pe opt artere de control (lucru care nu s-a mai întâmplat anterior) pe sensul de ieșire din România. La Urziceni, cinci artere de control au fost folosite pentru ieșirea din țară- trei din cele destinate ieșirii conform configurației punctului și alte două de pe sensul de intrare. Au lăsat doar o arteră pentru intrarea în România tocmai pentru a putea face față afluxului extrem de mare de participanți la traficul transfrontalier. Toate arterele de control – fie că vorbim de cele trei de la Urziceni sau de cele 6 de la Petea – converg într-o singură arteră de circulație de pe drumul național care duce în punctele de frontieră”, informează Poliția de Frontieră.
După trei zile – vineri, sâmbătă și duminică: prin PTF Petea au ieșit din România 129.600 de persoane, cu 36.860 mijloace de transport. Prin PTF Urziceni au ieșit din țară peste 16.060 persoane, călătorind cu 5.860 mijloace de transport.