Aflată la o competiţie de handbal care s-a desfăşurat în Carei, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta a intervievat căpitanul echipei de fete din Foieni, după ce a câştigat finala. Faptul că s-a încurcat puţin la un cuvânt care nu i-a venit în minte imediat, întrebând de colega sa în limba maghiară cum traduce cuvântul „obositor”, a stârnit-o pe Daniela Ciuta, cunoscută pentru ieşirile sale „patriotice”.

Intenţia se vede clar din explicaţia care însoţeşte videoclipul: „Căpitanul echipei din Foieni și colega de joc care o ajută la exprimare”.
Daniela Ciuta a mai încercat o dată să o pună în încurcătură cu următoarea adresare: „Spune şi tu două cuvinte despre memorial, despre cum a fost”, de parcă s-ar fi adresat unei persoane cu probleme mintale. Probabil spre dezamăgirea patrioatei Daniela Ciuta, răspunsul a fost prompt şi coerent, în limba română: „A fost foarte obositor şi ne bucurăm că am câştigat”.
Este trist atunci când o autointitulată jurnalistă face mişto de un copil de clasa a VIII-a, cu acel titlul tendenţios „Căpitanul echipei din Foieni și colega de joc care o ajută la exprimare”. Cu atât mai mult cu cât şi ea masacrează gramatica limbii române, punând frecvent virgula între subiect şi predicat.
După cum era de aşteptat, la postarea respectivă a şi apărut un comentariu în acelaşi ton cu titlul dat de Ciuta: „Vai de limba română!”, a comentat un individ din Sighetu Marmaţiei.
Prezentăm transcrierea „interviului” realizat de Daniela Ciuta:
Daniela Ciuta: – Aţi câştigat la fete, da? Memorialul… Haideţi toate aicea. Cum a fost competiţia?
Fetiţa maghiară: – A fost foarte, „hogy mondjak faraszto”? (cum se spune obositor întreabă fetiţa de la colega sa de echipă)
Cealaltă fetiţă: – Obositor
Daniela Ciuta: – Obositor, da?
Ambele fetiţe: – Da.
Daniela Ciuta: – Şi cum vi s-au părut adversarele? În ce clasă sunteţi?
Cealaltă fetiţă: – Suntem în a opta.
Daniela Ciuta: – A opta? Şi de când faceţi handbal?
Fetiţa maghiară: – De şapte ani
Daniela Ciuta: – De şapte ani?
Cealaltă fetiţă: – Eu de un an. Eu de un an.
Daniela Ciuta: – Şi unde vă antrenaţi?
Cealaltă fetiţă: – Poftim?
Daniela Ciuta: – Unde faceţi antrenamentele?
Fetiţa maghiară: – La Foieni
Daniela Ciuta: – La Foieni? Dar nu sunteţi de la Cămin?
Celaltă fetiţă: – Suntem şi de la Foieni, şi de la Cămin
Daniela Ciuta: – La Cămin nu aveţi sală de sport?
Cealaltă fetiţă: – Nu, în Cămin nu este sală.
Daniela Ciuta: – Şi totuşi aţi câştigat trofeul
Cealaltă fetiţă: – Nu ştiu, am avut încredere în noi.
Daniela Ciuta către fetiţa maghiară: – Spune şi tu două cuvinte despre memorial, despre cum a fost.
Fetiţa maghiară: – A fost foarte obositor şi ne bucurăm că am câştigat.

Pentru a proteja imaginea şi dreptul la demnitate al celor două fetiţe, Opinie de Carei prezintă doar înregistrarea audio a interviului realizat de Daniela Ciuta şi postat apoi pe blogul Buletin de Carei.