În cadrul proiectului de modernizare a iluminatului public, în zona trecerilor de pietoni din zona centrală a Careiului au început să fie montate sisteme de iluminat special.

Acest sistem de iluminat din zona trecerilor de pietoni va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice.
Prin acest proiect, se va realiza iluminat public special la 42 de treceri de pietoni la care se vor monta kituri fotovoltaice și senzori de mișcare.
Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului ”Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, în valoare de 14 milioane lei. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Neon Lighting SRL, Best Vill KFT, U Light KFT și Electroman SRL, liderul asocierii fiind Neon Lighting SRL.
Proiectul prevede înlocuirea rețelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este rețea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe rețeaua existentă în comun cu cea de distribuție pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu există iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza invesții de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi și aparate noi.
Toate aparatele care vor fi montate în cadrul proiectului vor fi echipate cu sisteme de control și comunicație de la distanță, iar pe toate arterele principale se va realiza un iluminat special, modern, destinat trecerilor de pietoni, iluminat care va utiliza un sistem inovativ de senzori și panouri fotovoltaice. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional.