Un tânăr din satul Sărvăzel, comuna Pir, va fi judecat la Judecătoria Carei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. La vârsta de 25 ani, acesta a început să trăiască în concubinaj cu o fetiță de 14 ani și jumătate. Totul a ieșit la iveală când fetița a născut, la rândul său, o fetiță, deși avea doar 15 ani și nouă luni la momentul respectiv.

Polițiștii au fost sesizați, anul trecut, de medicii de la UPU Satu Mare care i-au informat informat că o minoră, de 15 ani şi 9 luni la acel moment, a dat viţă unei fetiţe.
Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, în urma cercetărilor, polițiștii au aflat că, în februarie 2020, tânărul de 25 de ani, a început o relație de iubire cu fetița care avea la data respectivă vârsta de 14 ani și jumătate.
Șocant este faptul că fratele şi tatăl fetiței au fost de acord ca aceasta să se mute împreună cu tânărul amorezat în locuința sa din Sărvăzel. Polițiștii au mai stabilit că, la data primului contact sexual, fetița avea vârsta de 14 ani şi 9 luni.
Tânărul a declarat că știa de faptul că știa ce vârstă fragedă are fetița, însă nu regret fapta datorită faptului că sentimentele pe care le are faţă de minoră simt sincere, el intenţionând să o ia de soţie la împlinirea vârstei de 18 ani.
Săptămâna trecută, Judecătoria Carei a constatat legalitatea rechizitoriului prin care tânărul din Sărvăzel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, astfel încât poate să înceapă procesul penal.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 3 zile de la comunicare.