Un gând pios de recunoştinţă şi de aducere aminte pentru cel care a fost Dorel Oprea, la comemorarea unui an de la trecerea in nefiinţă, dar care trăieste prin urma adâncă lăsată în sufletul celor care l-au cunoscut.

A rămas ca o lumină vie în gândurile şi în sufletele noastre.
Ne rugăm ca Dumenzeu sa-l aiba in paza si sa-i dea ocrotirea Sa, iar familiei ii dorim tărie sufleteasca, sănătate si multă putere.
Familia

Dorel Oprea s-a născut la 29 iunie 1951 în comuna Sîg, județul Sălaj. A studiat la Școala generală și la Liceul Teoretic Șimleu Silvaniei, după care, în 1975, a absolvit Institutul Politehnic ”Traian Vuia” din Timișoara.
În perioada 1979-2012 a participat la numeroase cursuri de perfecționare, s-a angajat în 1975 la întreprinderea Unio Satu Mare, secția VI Carei, iar în 1990 este numit director al fabricii. În anul 1996 este ales viceprimar al municipiului Carei, Din anul 2000, timp de doi ani devine director general al Apaserv Carei, iar din 2002 până în 2016 a îndeplinit funcția de director tehnic al Primăriei Municipiului Carei. Din data de 1 iulie 2017 a devenit pensionar la limită de vârstă.
A fost implicat în numeroase proiecte europene, a condus echipe de implementare ale celor mai importante proiecte de finanțare obținute de autoritatea locală, precum reabilitarea principalelor clădiri din oraș și modernizarea infrastructurii locale, contribuind la creșterea calității vieții în municipiul nostru.
Și-a dedicat întreaga activitate profesională progresului orașului, a fost un model de conduită și profesionalism pentru întreaga colectivitate și a avut o contribuție decisivă în dezvoltarea orașului și creșterea prestigiului municipiului Carei în țară și străinătate.
În septembrie 2019, în cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Municipal, fostului viceprimar Dorel Oprea i s-a decernat titlul Pro Urbe din partea Consiliului Local Carei.
S-a stins din viață în data de 3 august 2021, la vârsta de 70 de ani.