În cadrul ședinței extraordinare de azi, 4 august 2022, consilierii locali careieni au aprobat conferirea titlului PRO URBE sorei piariste Kürti-Bokor Judit. De numele său se leagă înființarea centrului de tip familial în fosta școală Zarda, reabilitată printr-un proiect din fonduri europene.

Titlul va fi acordat pentru eforturile deosebite ale sorei piariste Kurti Bokor Judit pentru dezvoltarea și promovarea municipiului Carei, respectiv meritele deosebite obținute în activitatea socio- profesională desfășurată, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.
Ceremonia de conferire a titlului Pro Urbe sorei piariste Kurit-Bokor Judit va avea loc în cadru festiv, ocazie cu care îi va fi înmânat și un premiu în sumă de 2.000 de lei.
”Încă de la vârstă fragedă a fost dechisă spre frumos și adevăr, îi plăcea să studieze, să citească, a ales profesia de dascăl, a urmat cursurile facultății de matematică- fizică a Universității din Timișoara, specializare matematică. Au urmat anii noviciatului la Roma, unde s-a pregătit pentru viața dedicată în totalitate lui Dumnezeu, reușind să se perfecționeze și profesional. În 2007 și-a depus jurământul veșnic la Ordinul Surorilor Piariste, fondat de Prefericita Celestina Donati.

În anul 2009 a pus bazele și a coordonat activitatea Grădiniței Sociale și a Centrului de educație preșcolară. Din 2012 devine consilierul spiritual al conducătorului ordinului. În 2015 se împlinește visul său, se înființează Centrul de tip familial Oaza Maicii Celestina, o clădire nouă, o construcție renovată din temelii, mai încăpătoare, dotată cu toate utilitățile, aflată în proprietatea bisericii romano-catolice. Curtea, grădina îngrijită are o atmosferă magică, apropiată sufletului de copil, radiază liniște și pace. În centrul grădinii se află capela, unde copii vin în fiecare zi pentru a se ruga și a celebra liturghia. Sora Judit citea basme, îi învăța mersul cu bicicleta, le explica poezia și ajuta la problemele de matematică, însoțea copii la plimbările prin pădure, îi învăța să se roage și să-și iubească semenii. Între timp, neobosită, întocmea dosare groase, vizita instituții, obținea autorizații, aplica fonduri pentru proiecte, lipea coroane de Advent, împacheta ghiozdane”, se arată în laudatio care însoțește proiectul de hotărâre.