Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a intervenit pentru lichidarea a 19 incendii de vegetație, într-o săptămână, mai exact în perioada 18-24.07.2022.

În total, au ars aproximativ 180 de hectare de vegetație uscată.
„Activităţile de ardere a miriştii, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pot fi executate numai după obţinerea, în prealabil, a permisului de lucru cu foc. Emiterea acestuia se face prin grija primarului, de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate sau persoana împuternicită în acest sens”, informează ISU Satu Mare.
”Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, avertizează pompierii sătmăreni.