Judecătoria Carei a admis joia trecută rechizitoriul procurorilor prin care a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă femeia implicată în accidentul din 29 mai 2016 dintre loclaitățile Petrești și Pișcolt, în urma căruia un motociclist și-a pierdut viața. Procesul va începe la mai bine de șase ani de la momentul accidentului mortal.

Un accident tragic, în care un motociclist și-a pierdut viața
La data respectivă, un motociclist, D.M. de 56 de ani din Satu Mare, conducând motocicleta proprietate privată pe DN 19, pe fondul efectuării unei depășiri neregulamentare, pe un sector de drum unde era interzisă efectuarea acestei manevre, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 35 de ani, din comuna Santău, care era angajată într-un viraj la stânga, pentru a intra pe DC 124, spre Dindeștiul Mic. În urma evenimentului e rezultat decesul motociclistului si rănirea ușoară a conducătoarei auto.
Atât motociclistul cât și șoferița puteau preveni producerea accidentului
În urma anchetei, s-a concluzionat că motocliclistul putea preveni producerea accidentului dacă s-ar fi deplasat cu o viteză care să se încadreze în limita maximă admisă legal pe acel sector de drum.
Dar anchetatorii au ajuns la concluzia că și femeia putea preveni producerea accidentului dacă, înainte de a efectua manevra de schimbare a direcției de deplasare, s-ar fi asigurat că această manevră nu constituie un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.
Ce spune șoferița acuzată de ucidere din culpă
Femeia a declarat că s-a apropiat de intersecția spre Didendești cu viteză redusă, astfel încât cu circa 100 de metri de intersectie a incetinit aliniindu-se spre axul drumului şi semalizand intentia de a vira spre stânga. Ulterior acestor proceduri s-a asigurat în oglinzile retrovizoare observând mai multe autoturisme care se deplasau în spatele ei și, întrucât din față nu se apropia niciun autoturism, a inițiat manevra de deplasare spre stânga ocazie cu care a mai privit în oglinda retrovizoare autoturismele din spate oprindu-se pentru ca ea să poată efectua virajul.
A virat spre stânga pătrunzând cu partea din faţă a maşinii pe drumul secundar, în timp ce poziţia autoturismului pe drumul prioritar a rămas perpendiculară. În acel moment inculpata a simțit o lovitură puternică în partea din spate-stânga a autoturismului, fiind proiectat în sanțul din dreaptă a drumului secundar (DC 24), pierzându-şi cunoştinţa.
La spital a aflat că un motociclist a venit din spatele lor, depășind toți participanții în trafic într-o zonă de acțiune a indicatorului de depășire interzisă ocazie cu care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către ea, în timp ce se afla angajată într-o manevră semnalizată de schimbare a direcției de mers.
Judecătoria Carei a dat undă verde procesului penal
Joia trecută, Judecătoria Carei a constatat legalitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei prin care femeia a fost acuzată de ucidere din culpă.
Decizia Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 3 zile de la comunicare.