Expoziţie foto „Geo Folk -Porturi populare ale popoarelor Lumii ”, în parcul din Carei

Vineri, 29 iulie 2022, de la ora 18.00, în Parcul Dendrologic al Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc în aer liber, vernisajul expoziției de fotografie etnografică „Geo Folk -Porturi populare ale popoarelor Lumii ”.

Geofolk poate fi descris în patru cuvinte: Tipologia ținutei țărănești de sărbători.




Scopul proiectului este de a documenta toate costumele tradiționale europene care se găsesc astăzi. În cadrul activității începute în 2012, s-a studiat numărul costumelor tradiționale fotografiate metodic a 250 de națiuni din 60 de țări, depășind acum 2.600 de piese.
Din această tipologie s-a născut expoziția Geofolk prezentată în octombrie 2020, prezentată pentru prima dată în piața principală a orașului Odorheiu Secuiesc. Expoziția este afisată pe o suprafață continuă de 57 de metri unde pot fi admirate 2.000 de fotografii cu diferite costume naționale.
În 2021, expoziția a fost prezentată în alte 19 locații. Proiectul Geofolk a primit Premiul European Citizen Award în 2021.
În 2022 expozanții au pregătit un material reînnoit pe care l-au prezentat deja în cinci locuri: Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, București, Căpâlnița, iar acum au ajuns la Carei.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 29 iulie – 7 august 2022.
Evenimentul este organizat de Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei și Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei.