Vineri, 29 iulie 2022, de la ora 18.00, în Parcul Dendrologic al Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc în aer liber, vernisajul expoziției de fotografie etnografică „Geo Folk -Porturi populare ale popoarelor Lumii ”.

Geofolk poate fi descris în patru cuvinte: Tipologia ținutei țărănești de sărbători.
Scopul proiectului este de a documenta toate costumele tradiționale europene care se găsesc astăzi. În cadrul activității începute în 2012, s-a studiat numărul costumelor tradiționale fotografiate metodic a 250 de națiuni din 60 de țări, depășind acum 2.600 de piese.
Din această tipologie s-a născut expoziția Geofolk prezentată în octombrie 2020, prezentată pentru prima dată în piața principală a orașului Odorheiu Secuiesc. Expoziția este afisată pe o suprafață continuă de 57 de metri unde pot fi admirate 2.000 de fotografii cu diferite costume naționale.
În 2021, expoziția a fost prezentată în alte 19 locații. Proiectul Geofolk a primit Premiul European Citizen Award în 2021.
În 2022 expozanții au pregătit un material reînnoit pe care l-au prezentat deja în cinci locuri: Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, București, Căpâlnița, iar acum au ajuns la Carei.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 29 iulie – 7 august 2022.
Evenimentul este organizat de Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei și Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei.