Curtea de Apel Oradea a respins azi ca nefondat apelul în dosarul celor doi tineri, la data săvârşirii faptelor minori, care în 24 septembrie 2019 au omorât un om în bătaie, în propria lui locuinţă din Carei. Aceştia rămân cu sentinţa Tribunalului Satu Mare, care prevede zece ani de detenţie pentru fiecare.

Sentinţă definitivă, tinerii merg în detenţie
Curtea de Apel Oradea a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul tinerilor K. Marcel Nicolae şi K. Emanuel, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de omor calificat.
„Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii K. Marcel Nicolae şi K. Emanuel împotriva sentinţei penale nr. 2/05.01.2022 pronunţate de Tribunalul Satu Mare, pe care o menţine în totalitate. În baza art. 422 Cod procedura penală cu referire la art. 127 Cod penal şi art. 72 Cod penal deduce din durata măsurilor educative durata arestului la domiciliu la zi”, se arată în sentinţa pe scurt.
În plus, fiecare dintre cei doi careieni trebuie să achite câte 1.000 lei cheltuieli de judecată.
Sentinţa Curţii de Apel Oradea este definitivă, ceea ce înseamnă că tinerii vor fi luaţi din arestul la domiciliu şi internaţi într-un centru de detenţie, adică într-un penitenciar dacă sunt deja majori.
Tribunalul Satu Mare: Zece ani de închisoare pentru fiecare
Prin sentinţa pronunţată în 5 ianuarie 2022, Tribunalul Satu Mare i-a condamnat pe tinerii K.M.N. şi K.E. pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat la internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de zece ani. Ambii au făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Satu Mare.
De-a lungul procesului, K. Marcel Nicolae şi K. Emanuel se află în prezent în arest la domiciliu, după ce au stat mai bine de un an în arest preventiv.

„I-am dat în gură până nu a mai putut”
Portalul Opinie de Carei a relatat că cei doi tineri, minori la data săvârşirii faptei, au dat dovadă de o cruzime ieşită din comun.
În 24 septembrie, în jurul orei 18.00 inculpaţii K.M.N şi K.E. s-au deplasat la domiciliul victimei. „Aici, prin spargerea ușii de acces au pătruns în imobil, unde au constatat că numitul K. Rolland doarme cu capul pe masă. Inculpatul K.M.N. i-a aplicat numitului K. Rolland o lovitură de pumn în zona capului după care a tras scaunul de sub el, cele două acțiuni făcându-l pe susnumit să se trezească. Imediat după acest moment, coinculpații K.M.N. și K.E. au început să-l lovească pe numitul K. Rolland cu pumnii, în zona capului și a toracelui. Deși numitul K. Rolland striga „au” în semn de durere, cei doi coinculpați și-au continuat loviturile asupra acestuia. La un moment dat inculpații K.M.N. și K.E. și-au întrerupt loviturile, lăsându-l pe numitul K. Rolland să-și revină, timp în care cei doi s-au întors la domiciliul familiei K., unde, fiind întrebați de către martorii (…) și (…) despre urmele de sânge de pe tricou și de pe mâini, inculpatul K.M.N a răspuns că <<i-am dat în gură până nu a mai putut>>”, scrie în sentinţa Tribunalului Satu Mare.
Au bătut victima cu răngile şi au încercat să-i taie penisul cu un cuţitaş
Peste câteva ore, K.M.N. și K.E. s-au reîntors la domiciliul numitului K. Rolland, unde au continuat agresiunea. „De această dată, cei doi coinculpați l-au dezbrăcat pe numitul K. Rolland și, pe lângă loviturile cu pumnii și răngile, au încercat cu un cuțitaș găsit în bucătărie să-i taie penisul, însă, întrucât cuțitașul nu tăia bine, inculpatul K.M.N. a făcut mai multe tăieturi cu acest cuțitaș pe membrele victimei. Actele de agresiune au continuat până în jurul orei 20.00, când coinculpații K.M.N și K.E. l-au abandonat pe numitul K. Rolland dezbrăcat, într-o stare în care acesta reușea doar să „bolborosească” cuvinte neinteligibile, într-o încăpere neîncălzită. În dimineața de 25.09.2019, numitul K. Rolland a fost găsit decedat de către martorul (…)”, se arată în sentinţa Tribunalului.