Scumpirile în lanț provoacă greutăți administrației locale, în prezent înregistrându-se un deficit de 3 până la 5 milioane lei, a declarat azi, în cadrul ședinței Consiliului Local Carei, primarul Eugen Kovacs.

Primarul Kovacs a anunțat că este nevoie de o rectificare a bugetului local, care va fi realizată în această lună
Creșterile prețurilor pun presiune asupra bugetului local. Primarul Careiului s-a referit nu numai la prețurile energiei, ci și la celelalte prețuri în general, care afectează sumele alocate funcționării administrației locale.
Dacă prețurile rămân la nivelul actual, doar încălzirea unei singure școli va ajunge să coste în jur de un miliona de lei pe lună, adică în jur de 200.000 de euro.
Înaintea ședinței extraordinare de azi, 18 iulie 2022, consilierii locali au participat la o prezentare a proiectului ”Reamenajare a Parcului din Zona Monumentului Ostașului Român Carei”.
În cadrul ședinței, consilierii locali careieni au aprobat modificarea componenței unei comisii de specialitate a Consiliului Local, rectificarea bugetului local, a capitolului destinat învățământului, al CSM Victoria Carei și al Fundației Centrul de Promovare aTurismului Cultural”Grof Karolyi”, precum și celelalte șapte proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi.