Comparativ cu ziua de vineri 15.07.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 197 la 303, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 30, informează Prefectura Satu Mare.

Incidența îmbolnăvirilor de covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 0,79 la mia de locuitori la data de 18.07.2022.
Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu covid-19 se inregistrează în municipiile Satu Mare (170 cazuri) și Carei (15 cazuri), în orașul Tășnad (10 cazuri), dar și în comunele Păulești (9 cazuri) și Lazuri (7 cazuri).
Nu s-au înregistrat decese în ultima perioadă cauzate de infectarea cu coronavirus.
Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, vă comunicăm recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:
– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;
– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);
– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;
– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;
– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.