În cursul zilei de ieri a avut loc prima ședință de comandament la sediul Judecătoriei Carei aflat în reabilitare, ocazie cu care s-a constatat că lucrările sunt în grafic.

Au participat reprezentanții executantului, Gabriel Clinceanu, director DIFIE din cadrul Ministerului Justiției, care reprezintă și Banca Mondială, inginerul constructor Adrian Bocșan de la Curtea de Apel Oradea, reprezentanții Tribunalului Satu Mare și președintele Judecătoriei Carei, Simona Costași.
S-a constatat ca lucrările sunt în graficul stabilit, țigla este comandată, acoperișul din partea interioara urmează a fi schimbat, țigla veche fiind înlăturată total de pe această porțiune.
De asemenea, se va sapa un șanț de 2,5m adâncime pe lângă tot zidul interior și exterior, clădirea urmând a fi izolată conform proiectului.

Săptămâna viitoare se va lucra și la partea din față a acoperișului fiind integral schimbat. Vor fi înlocuite toată instalația electrică, centrala, instalațiile sanitareși vor fi montate marmură nouă, geamuri noi din lemn stratificat, respectiv uși noi.
Reabilitarea Judecătoriei Carei se realizează prin finanțarea asigurată de Banca Mondială în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”.
Stadiul lucrărilor va fi verificat din două în două luni, urmărindu-se respectarea graficului de lucrări asumat de firma executantă.
Anul viitor, prin luna august, întreaga clădirea a Judecătoriei Carei va fi redată spre folosință, instanța urmând să revină în fostul său sediu.
Pe perioada lucrărilor de reabilitare, Judecătoria Carei își desfășoară activitatea în Centrul Social de pe strada Progresului, în spațiile puse la dispoziție de Primăria Carei.