Noi detalii ale dublei crime din Târșolț din iunie anul trecut au ieșit la iveală cu ocazia pronunțării sentinței de condamnare de către Tribunalul Satu Mare. Criminalul le-a povestit judecătorilor că a păstruns în casa victimelor, l-a ucis pe bătrânul de 83 de ani, după care i-a aplicat soţiei acestuia, în vârstă de 76 de ani, mai multe lovituri cu cuţitul, a violat-o în timp ce agoniza, iar apoi a ucis-o, după care a mâncat și a băut bere de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.
S-a ascuns în hol înarmat cu două cuțite
Inculpatul a arătat instanței că, în data de 17 iunie 2021, în jurul orei 22,00, în timp ce se îndrepta spre casă, venind de la magazinul în centrul localității, a trecut pe lângă locuinţa victimelor şi a văzut uşa de acces în curte deschisă. Deși i-a auzit pe cei doi într-o încăpere situată în imobilul situat in faţa ușii de acces, nu a intrat şi s-a îndreptat spre imobilul situat în partea dreaptă, în camera situată la parter, folosită ca dormitor.
A intrat în holul de la intrare, în cameră şi ulterior în bucătăria situată lângă aceasta, de unde a luat două cuţite cu lama de aproximativ 15 cm. Când a intrat în hol, a tras de cablul telefonului care se afla în spatele ușii şi l-a scos din priză. S-a întors în hol şi a stat ascuns după uşa de la intrare, așteptând să intre cele două victime.
A ucis soțul, a violat soția în timp ce agoniza, apoi i-a curmat viața
După aproximativ 10-15 minute a intrat bărbatul, s-a aşezat pe patul situat în partea stângă, iar după aproximativ 10 minute a intrat şi soţia acestuia care s-a așezat pe patul din partea dreaptă şi au început să povestească şi să discute.
După aproximativ 10-15 minute inculpatul a intrat în camera în care se aflau cei doi deschizând uşa dintre cameră şi hol şi l-a atacat pe bărbat cu unul dintre cuţite aplicându-i 2 sau 3 lovituri la nivelul pieptului şi gâtului.
Femeia s-a apropiat de ei, dar a împins-o spre patul ei si a lovit-o pe aceasta în spate de 2-3 ori cu același cuţit. A dezbrăcat-o, dându-i pantalonii jos şi a întreținut cu aceasta relații sexuale normale, timp în care a ținut-o de mâini, iar după finalizarea actului sexual, i-a mai aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul în zona gâtului. Inculpatul a precizat că în timpul actului sexual „femeia mai sufla, dar destul de slab”, iar după ce s-a ridicat din pat, la 5 sau 10 minute nu a mai auzit ca femeia să respire.
După dubla crimă, a mâncat și băut fără probleme
A șters o parte din sânge cu un prosop pe care l-a aruncat în sobă, a desfăcut butelia de gaz şi a dat drumul la un ochi de la aragaz, a dat foc cu bricheta unui obiect de îmbrăcăminte din fâș aflat pe spătarul unui scaun de lângă uşă care a ars puțin, după care a părăsit încăperea încuind uşa de acces şi luând cheia din uşă.
S-a deplasat spre imobilul situat în faţa ușii de acces în curte, a descuiat uşa cu cheile care se afla în yală şi a intrat în încăperea situată la parter în care victimele îşi petreceau ziua, a mâncat din mâncarea aflată in frigider şi a băut bere. Totodată a lăsat în chiuvetă cele 2 cuțite folosite pentru uciderea victimelor. Inculpatul a precizat că a părăsit locuința victimelor în jurul orei 1.00 – 1.30, îndreptându-se spre casă.
Închisoare pe viață
Tribunalul Satu Mare l-a condamnat pe criminalul din Târșolț la închisoare pe viaţă şi plata unor despăgubiri de 1 milion de lei. Acesta este încarcerat la Penitenciarul din Oradea.