În perioada 12-17 iunie 2022, o delegație constituită din elevi și profesori de la Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” a participat la întâlnirea de proiect din Grecia, la școala 90 DIMOTIKO SXOLEIO ALEXANDROUPOLIS.

Întâlnirea s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus + ”Handy Hands- Happy Children”, proiect în care Școala Gimnazială ,, Vasile Lucaciu ” este parteneră.
Elevii și profesorii reuniți din 6 școli din Grecia, Italia, Croația, Bulgaria, Polonia și România au vizitat muzeul mătăsii naturale din localitatea Soufli, au reînviat tradiții învechite de realizare a pâinii pe vatră în localitatea Lefkimmi, au plantat măslini în curtea școlii, și-au prezentat activitățile ecologice și de îndemânare practică, studiile privind reducerea consumului de energie și apă din mediul local.
S-a vizitat primăria și consiliul local din Alexandroupolis unde elevii și profesorii au adresat întrebări autorităților locale, muzeul etnografic și gastronomic, farul, zona viticolă și plantația de măslini.
La școală, elevii au interacționat în mod creativ în cadrul atelierelor organizate, în cadrul jocurilor sportive, dansurilor și cântecelor tematice, limba de comunicare fiind limba engleză.

Proiectul reprezintă o oportunitate de a obține informații noi, o experiență presărată cu munca în echipă îmbinată cu responsabilitatea dezvoltării culturale și sociale, îmbunătățirea unor competențe , reușită.