Elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.1 Carei, coordonaţi de directorul şi profesorul Nicolae Moldovan, au obţinut premiul al treilea la Olimpiada Națională de Creativitate Științifică.

Elevii careieni, membrii ai Clubului de Robotică Number 1, s-au prezentat la olimpiadă cu un Transportator Industrial cu Clește (TIC).Echipa este formată din elevii Domuța Andrei, Sucală Teona, Bohonyi Martin, coordonatorul lor fiind profesorul Nicolae Moldovan.


La etapa judeţeană a Olimpiadei de Creativitate Științifică, care a avut loc în luna mai, echipa Școlii Gimnaziale Nr.1 Carei s-a clasat pe locul I.
Olimpiada Națională de Creativitate Științifică s-a desfășurat, în perioada 9-12 iulie 2022, la Suceava. Lucrările deosebite realizate de elevii din țară au fost jurizate de o Comisie Centrală formată din profesori renumiți din mediul universitar și preuniversitar.
Olimpiada de Creativitate Științifică este o competiție națională de excelență, la care participă elevi din toată țara, din clasele a V-a – a XII-a (a XIII-a) și din cadrul învățământului profesional, de la toate formele de învățământ (zi, seral, cu frecvență redusă), din învățământul de stat și particular, teoretic, tehnologic sau vocațional, elevi cu aptitudini, înclinații şi interese deosebite pentru disciplinele prevăzute în regulament, selectați anterior în județele lor la faza județeană a competiției.