Există o categorie de sătmăreni, să sperăm că destul de limitată, care cred că atunci când îşi deplasează fizicul la Carei vin aici ca la ţară, adică în mediul rural, şi îşi pot permite orice pentru simplul motiv că sunt de la capitala de judeţ cu nume de sat mai mare.

Un asemenea specimen a venit zilele trecute la Carei să-şi înmoaie cioantele la ştrandul din Carei, susţinând că l-a chemat cineva aici. Nu l-a chemat nimeni, a fost propria lui alegere. Careiul nu are nevoie de asemenea indivizi.
Întrucât nu a găsit loc de parcare taman lângă intrare, a parcat ca un bou pe spaţiul verde. Probabil i-a fost lene să caute un loc liber puţin mai în sus sau în jos pe stradă, căci el e sătmărean jmeker, de la capitala cu nume de sat mai mare.
Noroc că nu a vrut să intre cu bolidul în ştrand, căci el e sătmărean şi totul i se cuvine. Probabil ar fi fost foarte încântat dacă putea să intre în bazin direct din maşina sa sau să îşi deplaseze fizicul până la terase cu bolidul pe aleile ştrandului. Poate că în Satu Mare se pot face astfel de lucruri, dar la Carei nu prea.
După cum era şi normal, sătmăreanul jmeker a fost amendat de Poliţia Locală. Acum se lamentează că a fost amendat la plezneală, de parcă maşina sa era parcată regulamentar. A susţinut că nu e spaţiu verde pentru că iarba era uscată. Se pare că nu a prea dat pe la şcoală şi nu a auzit despre secetă pe timpul verii.
Ca să-şi demonstreze tupeul, a şi dat fuga la presă să se plângă cum a fost el asuprit la Carei. Însă, spre ghinionul său, comentatorii nu i-au ţinut isonul şi l-au făcut HP, adică harcea-parcea.
Măcar jmekeraşul a învăţat că nu te poţi comporta ca la ţară în Carei. Oamenii de aici sunt civilizaţi şi nu înghit astfel de comportamente nici măcar din partea celor cu domiciliul în capitala cu nume de sat mai mare.
Când se duc la Satu Mare, careienii plătesc până şi pentru a-şi parca pe undeva autoturismele. Dacă totuşi încalcă legea, se duc şi îşi plătesc amenzile. În niciun caz nu se duc la presa online să se plângă că au fost amendaţi pentru că s-au comportat ca nişte ţărani ordinari în capitala de judeţ cu nume de sat mai măricel.