Un careian care nu a ținut cont de ordinul de protecție ce îi interzicea să se apropie de mama sa adoptivă și s-a dus la domiciliul său din Ciumești, unde a amenințat-o și a lovit-o cu pietre pe femeie și pe o prietenă a acesteia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Chiar dacă mama adoptivă și prietena sa și-au retras plângerile, careianul a fost condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Amenințări, ordin de protecție ignorat, lovituri cu pietre și scandal
Potrivit informațiilor Opinie de Carei, în luna martie a acestui an, careianul s-a deplasat la locuința mamei sale adoptive din Ciumești pentru a-și lua bicicleta.
Asta cu toate că, în luna ianuarie, Judecătoria Carei emisese un ordin de protecție valabil pentru șase luni, care îi interzicea să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri de femeia care l-a adoptat.
Careianul a intrat în curtea mamei sale adoptive de unde a luat o bicicletă iar în momentul în care a ieşit din curte a început să o ameninţe pe femeie. La un moment dat, inculpatul a aruncat cu pietre în direcţia în care se afla femeia şi o prietenă a ei, distrugând luneta unui autoturismul şi lovindu-le pe cele două femei.
Cu o zi înainte, careianul a apelat-o telefonic pe mama sa adoptivă şi a ameninţat-o cu moartea.
Și-a înduplecat mama, dar nu și pe judecători
Careianul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a măsurilor privind ordinul de protecție, loviri sau alte violenţe, amenințare, distrugere, respectiv tulburarea ordinii şi liniștii publice.
Mama sa adoptivă și prietena sa și-au retras plângerile, probabil înduplecate de careiean, astfel că au picat acuzațiile de de încălcare a măsurilor privind ordinul de protecție, loviri sau alte violenţe, amenințare, distrugere. În schimb, judecătorii careieni l-au condamnat luni, 4 iulie 2022, la un an cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniștii publice. De asemenea, careianul va trebuie să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunității și nu are voie în continuare să se apropie la mai puțin de 100 de metri de mama sa adoptivă.
Sentința Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ