Careieni s-au prezentat în număr mare la Bursa locurilor de muncă, organizată azi, la motelul Vraja Viilor, de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România- Filiala Satu Mare.

Bursa locurilor de muncă a fost deschisă de către Rodica Borlan, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie din România- Filiala Satu Mare.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au stat de vorbă cu reprezentanții a 18 firme din Carei și din zonă, care le-au furnizat informații despre posturile disponibile în vederea angajării. Din păcate, în numeroase cazuri, nivelul studiilor a constituit cea mai mare piedică în vederea recrutării.
Bursa a fost organizată în cadrul proiectului ”Activi pe piața muncii prin măsuri integrate în municipiul Carei”.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul proiectului constă în creșterea șanselor de ocupare formală pentru 380 de persoane de vârstă activă și care se află în risc de sărăcie sau excluziune socială, incluzând și persoane de etnie romă, prin implementarea de măsuri integrate în municipiul Carei.

Valoarea totală a proiectului implementat de Societatea Națională de Cruce Roșie a României- Filiala Județului Satu Mare este de 3,4 milioane lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 3,24 milioane lei.