Interviu cu George Racolța, elevul care a obţinut cea mai mare medie la Bacalaureat în Carei (9.75)

Reporter: – Care a fost cheia succesului pentru a obţine cea mai mare medie la Bac din municipiul Carei?
George Racolța: – Pentru mine, cheia succesului este și va rămâne mereu munca, răbdarea, perseverența și dedicarea în ceea ce fac. Fiecare etapă a vieții vine cu obstacolele sale, iar prin depășirea lor ne modelăm caracterul și învățăm să fim tot mai buni.
Reporter: – Cât timp şi cum te-ai pregătit pentru Bac?
George Racolța: – Am constatat din timp dificultatea acestui examen ”al maturității” și mi-am propus, de la începutul liceului, să fiu constant la învățat și să studiez mult, cu răbdare și individual, acasă. Acest lucru a contribuit la ușurința cu care am recapitulat materia la limba română, matematică și chimie înainte de Examenul de Bacalaureat, cu câteva săptămâni. Doresc să le mulțumesc tuturor profesorilor care au contribuit la formarea mea, dar și colegilor cu care am colaborat în acești ani de liceu.
Reporter: – Cum te simţi după această reuşită?
George Racolța: – Sunt bucuros că am reușit și că efortul depus a fost răsplătit. Mă bucur că am depășit cu bine emoțiile examenului și sunt pregătit de a trece la următorul nivel, de viitor student.
Reporter: – Care îţi sunt planurile de viitor?
George Racolța: – Pe viitor, îmi doresc să studiez Medicina Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Vreau să devin medic ca să ajut oamenii activ prin intermediul meseriei mele.
A consemnat Szasz Lorand