Ministerul Turismului vrea să promoveze Romania cu ajutorul formatorilor de opinie. Și din toamnă, va plăti influenceri care să prezinte țara noastră, pe rețelele sociale, ca pe o destinație atractivă pentru city-break-uri, informează Ştirile TVR.

Scopul campaniei este de a atrage turiști străini, mai ales din țări precum Germania și Marea Britanie.
Campania de promovare a României, că destintatie turistica pentru city-break-uri, pe rețelele sociale, ar urma să înceapă în septembrie. Autoritățile vor să plătească formatori de opinie cu un public care variază de la mai puțin de 100.000 de următori, la peste un milion. 80% din buget va fi alocat pentru influencerii străini. Unii dintre ei vor relata despre România de la fața locului.

Citeşte integral ştirea aici.
Influenceri și creatori de conținut de top din România și Ungaria au petrecut, în perioada 9-12 iunie, respectiv 16-19 iunie 2022, câte un weekend la Carei și au descoperit experiențe și locuri de vis în „orașul-castel”.
City-break-ul special oferit invitaților a inclus vizitarea principalelor obiective turistice din oraș, dar și din zonă, cu focus spre Castelul Károlyi, Parcul Dendrologic, Monumentul Ostașului Român, Ștrandul Termal, dar și a experiențelor culinare și a serviciilor turistice.
Prin prezența influencerilor în oraș, precum și prin intermediul postărilor intense pe rețelele de socializare a crescut considerabil vizibilitatea destinației turistice Carei, aspect care a adus un beneficiu în plus de imagine pentru oraș și obiectivele de interes turistic din zonă.