În Carei are loc astăzi cea de-a noua ediţie a Sărbătorii Şvabilor Carei. O sărbătoarea importantă care reuneşte nu doar şvabii din Carei sau doar din zonă, ci din tot judeţul Satu Mare.

Manifestările au debutat cu primirea oaspeţilor cu fanfară în faţa bisericii romano-catolice Sfântul Spirit din Carei, după care a urmat oficierea sljbei religioase.
În continuare, a avut loc tradiţionala defilare a participanţilor de la biserică până în parcul dendrologic.
La deschiderea oficială au rostit discursuri preşedintele Forumului Democrat German (FDG) Carei, Vasile Tempfli, preşedintele Asociaţiei Şvabilor din Germania, Thomas Erős, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, viceprimarul Careiului, Ludovic Keizer, preşedintele Oganizaţiei Judeţene FDG Satu Mare, Iosif Holczli, şi preşedintele filialei municipale Satu Mare a FDG, Ioan Letiner.
În cadrul programului cultural-artistic, pe scena din parcul dendrologic au evoluat formaţii şi ansambluri din localităţile locuite de şvabi de pe raza întregului judeţ Satu Mare. Seara, atmosfera va fi asigurată de formaţia Mezőpetri Band.

La fel ca şi ediţiile anterioare, Sărbătoarea Şvabilor Careieni a fost o adevărată sărbătoare a multiculturalităţii specifice Careiului, alături de şvabi fiind alături numeroşi români şi maghiari din oraş şi chiar din zonă.