O careiancă care, sub pretextul recuperării unei datorii, a intrat în casa unei alte careience înarmată cu tigaie cu care apoi i-a și aplicat o lovitură în cap, a fost condamnată de Judecătoria Carei la o amendă penală de 4.725 lei, potrivit sentinței publicate pe portalul Rejust.ro. Careianca cu tigaia a agresat-o și pe fiica victimei, căreia i-a tras un cap în zona pieptului. Acum trebuie să achite și daune morale de 7.500 lei celor două victime.

Victima, lovită cu tigaia în cap
Potrivit sentinței, în 22 februarie 2021, careianca, înarmată cu o tigaie, a pătruns în casa unei alte careience, pentru a-și recupera o datorie. Proprietara i-a spus inculpatei că nu îi datorează nimic, solicitându-i să părăsească locuinţa.
Însă careianca nu a stat mult pe gânduri și i-a aplicat o lovitură cu tigaia în cap cu cealaltă mână prinzând-o de piept şi împingând-o în spate. Victima a fugit în curte, unde a fost ajunsă din urmă de agresoare, care a trântit-o pe jos, fără a mai exercita vreun act de violenţă fizică asupra sa.
Fiica victimei s-a ales cu un cap în zona pieptului
La fața locului a sosit fata victimei. Ieşind afară din curte, i-a reproşat agresoarei comportamentul său, aceasta apropiindu-se şi, prinzând-o de braţul drept şi scuturând-o, i-a aplicat o lovitură cu capul în zona pieptului. Inculpata şi-a manifestat intenţia de a continua exercitarea actelor de violenţă dar fiica s-a apărat, la scurt timp ajungând la faţa locului şi organele de poliţie.
Amendă de 4.725 lei și daune morale de 7.500 lei
Judecătorii careieni au condamnat-o la 315 zile-amendă, reprezentând 4.725 lei amendă pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv violare de domiciliu.
Agresoarea a mai fost obligată să achite daune morale de 5.000 de lei femeii pe care a lovit-o cu tigaia în cap, respectiv 2.500 lei fiicei acesteia, căreia i-a tras un cap în zona pieptului.
De asemenea, careianca cu tigaia mai trebuie să le achite victimelor sale câte 1.750 lei cheltuieli de judecată, dar și să achite Statului Român 1.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.
Sentința Judecătoriei Carei, pronunțată în 6 iunie 2022, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

N.R. Informaţiile publicate de Opinie de Carei pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ