O sentinţă a Judecătoriei Carei într-un caz de furt între rude, pronunţată în 13 mai 2022, postată pe portalul Rejust.ro, arată până unde a putut ajunge un tânăr careian dependent de alcool şi droguri. Acesta a furat în mod repetat din casa mamei sale, a bunicii sale şi în cele din urmă dintr-un magazin pentru a face rost de bani pentru viciile sale.

Potrivit sentinţei, tânărul careian, în vârstă de 29 de ani, fără loc de muncă, recidivist, a sustras diverse articole vestimentare marca Adidas, un IPad Apple, un router wireless, un aparat de ţigară electronică de la mama sa, cauzând un prejudiciu de 3.400 lei.
Tot de la mama sa, a mai furat o pereche de pantofi de damă şi o caserolă. De asemenea, a sustras de la tatăl său o pungă în care se aflau 107 lei.
De la bunica sa a furat un telefon Nokia de 1.000 de lei.
Rămas fără bani, tânărul în cauză a ajuns să sustragă un bax de ulei dintr-un magazin.
Toate bunurile furate au fost valorificate pe bani mărunţi. Potrivit sentinţei, tânărul a folosit banii pentru a-şi cumpăra alcool şi droguri.
Părinţii şi bunica, respectiv magazinul din care a sustras baxul de ulei, s-au constituit părţi civile împotriva tănârului căzut în patima alcoolului şi a drogurilor.
Judecătoria Carei l-a condamnat pe tânărul careian la zece luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, furt între rude în formă continuată, furt calificat între rude. Această pedeapsă se va adăuga la 1 (un) ani şi 6 (șase) luni închisoare şi 431 zile închisoare rămase neexecutate dintr-o sentinţă anterioară pronunţată pe numele careienului tot pentru săvârşirea infracţiunilor de furt.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.