Un tânăr din Scărişoara Nouă care şi-a înjunghiat fratele în abdomen cu un cuţit de bucătărie a fost condamnat de Judecătoria Carei la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. Potrivit sentinţei publicate pe portalul Rejust.ro, tânărul şi-a înjunghiat fratele pentru că acestuia nu i-a plăcut calul pe care îl cumpărase mai demult.

Medicii au sesizat Poliţia despre înjunghiere
Organele judiciare au fost sesizate către medicii Spitalului Judeţean Satu Mare care au stabilit că un tânăr din Scărişoara Nouă, internat în 9 mai 2021, prezenta o plagă înţepată cu adâncimea de aproximativ 3 cm, la nivelul abdomenului.
Poliţiştii au intrat pe fir şi au deschis o anchetă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
Victima, înjunghiată de fratele său
În urma anchetei a reieşit că, în data de 9 mai 2021 , în jurul orelor 5.50, un tânăr din Scărişoara Nouă şi-a agresat fizic fratele, căruia i-a aplicat o lovitură de cuțit în zona abdomenului , provocându-i leziuni traumatice care au necesitat un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare , fără a-i pune în pericol viața.
Conflict legat de achiziţia unui cal
Inculpatul a declarat că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe fondul unui conflict mai vechi, legat de achiziţia unul cal de către inculpat, fapt cu care fratele său nu a fost de acord, a procedat ca atare, într-adevăr, lovindu-l, o singură dată, pe acesta cu mâna, în care ţinea un cuţit pe care l-a folosit anterior în cămară, pentru a tăia alimente, în urma loviturii constatând că acestuia îi curge sânge.
Inculpatul a mai arătat că, văzând acestea, s-a speriat şi a aruncat cuţitul pe jos, mama sa solicitând intervenţia unei ambulanţe, care l-a transportat pe fratele său la spital.
Condamnat la opt luni cu suspendare
În faţa judecătorilor, tânărul şi-a recunoscut faptele, arătând că regretă comiterea lor. De asemenea, a arătat că s-a împăcat cu fratele său.
Judecătoria Carei l-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe tânărul care şi-a înjunghiat fratele pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, stabilind un termen de supraveghere de doi ani.
Sentinţa Judecătoriei Carei, pronunţată în 2 iunie 2022, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.