Miercurea trecută, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au semnat contractul pentru reabilitarea şi modernizarea Judecătoriei Carei. Săptămâna viitoare, obiectivul de investiţii va fi predată executantului pentru a putea începe lucrările.

Reabilitarea şi modernizarea Judecătoriei Carei va fi realizată de către firma Construcţii Bihor SA.
Cea de-a treia lictație organizată de Ministerul Justiției pentru reabilitarea sediului Judecătoriei Carei s-a finalizat în 25 ianurie 2022, fiind înregistrate două oferte.
Reabilitarea Judecătoriei Carei se va realiza în cadrul finanțării asigurate de Banca Mondială în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea Serviciilor Judiciare”.
A fost a treia oară când Ministerul Justiției demarează procedura de licitație pentru reabilitarea Judecătoriei Carei cu fonduri de la Banca Mondială. La primele două licitații s-a primit câte o singură ofertă care depășea valoarea devizului.
Proiectantul a reușit să reactualizeze abia anul trecut valoarea devizului întocmit în 2015. Astfel, aceasta a crescut de la 4,5 milioane lei la 15 milioane lei. Odată cu actualizarea devizului au și apărut firme interesate de realizarea lucrărilor.
Pe durata lucrărilor de reabilitare a sediului, Judecătoria Carei își deasfășoară activitatea în Centrul Social de pe strada Progresului, spațiul fiind pus la dispoziție de către Primăria Carei.