Deputatul Nagy Szabolcs după vizita oficială în SUA: „Relația dintre cele două țări este una vitală”

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a stabilirii parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, membrii delegației Camerei Deputaților, din care a făcut parte şi deputatul sătmărean Nagy Szabolcs, au participat săptămâna trecută la o întrevedere la Washington.

„Am avut ocazia să ne consultăm atât cu membrii democrați, cât și cu cei republicani ai Congresului, cu privire la viitorul comun și la cele mai presante probleme”, a declarat deputatul sătmărean Nagy Szabolcs.




„Cu membrii congresului, anume cu domnii Gerry Conolly, Adam Kinzinger, Jan Schakowsky, Mike Turner, Richard Hudson, au fost discutate, printre altele, sarcinile de rezolvare a situației din Ucraina, securitatea energetică și posibilitatea ridicării obligativității vizelor. În calitate de membru al Delegației Parlamentare, reprezentând UDMR, împreună cu colegii mei Ana Cătăuță, Simina Geanina Daniela Tulbure, Costel Neculai Dunava și George Cristian Tuță, în timpul negocierilor, am subliniat importanța acestui parteneriat strategic între cele două țări”, a adăugat deputatul Nagy Szabolcs.

„Din negocieri a reieșit clar că relația dintre cele două țări este una vitală, a cărei consolidare este în interesul reprezentanților aleși ai ambelor țări. Ambasada României la Washington este implicată activ în această activitate, iar echipa condusă de ambasadorul Andrei Muraru face o treabă excelentă, contribuind, și cu această ocazie, activ la aprofundarea relațiilor”, a încheiat deputatul sătmărean.