Consiliul Local Carei este chemat să decidă, în cadrul şedinţei ordinare de luni, în privinţa variantei finale a stemei Careiului.

Dintre trei variante, în urma consultărilor, a fost aleasă cea propusă spre adoptare Consiliului Local.
Descrierea stemei: Stema municipiului Carei, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite tăiate în furcă: sus, pe roşu, o pasăre „coroi” cu zborul deschis, conturnată spre dreapta, stând pe trei dealuri, totul de aur; la drapta, pe verde, un turn de plan poligonal cu contraforţi şi elevaţia pe trei nivele, ultimul nivel fiind mai zvelt decât restul contrucţiei agrementată cu ferestre în aranjamentul 1:2:1 şi terminată printr-un acoperiş plat crenelat; la stânga, pe albastru, Monumentul Ostaşului Român de la Carei stiulizat, constând din chipul sculptat al unui ostaş şi un obelisc asemănător bisericilor maramureşene, ca simbol al flăcării veşnice. Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu cinci turnuri crenelate.
Semnificaţie:
Pasărea „coroi” constituie arma vorbitoare, făcând aluzie la denumirea localităţii.
Turnul poligonal face trimitere la castelul Karolyi din localitate, monument istoric.
Monumentul Ostaşului Român din Carei reprezintă monumentul istoric aflat pe teritoriul oraşului Carei.
Scutul heraldic este timbrat de o coroană murală cu cinci crenele subliniind caracterul de municipiu al Careiului, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.