Duminică, 15 mai 2022, în parcul central din Carei s-a desfășurat un eveniment inedit – Primul pas spre primul ajutor, organizat de Asociația Beyond, în cadrul unui proiect de solidaritate din cadrul Corpului European de Solidaritate.

Astfel, într-o atmosferă foarte prietenoasă, începând cu ora 10.00, prietenii noștri de la ISU Satu Mare, coordonați de plutonier adjutant SMURD Ardelean Ramona, împreună cu 12 voluntari din cadrul ISU: Cârtiță Alina, Moksay Orsolya, Onuc Loredana, Debreceni Mate, Roatiș Sorana, Ciorba Daria, Fârtea Selena, Chira Ioana, Tomoioagă Nadine, Verdeș Loredana, Herman Gabor și Miel Damaris, i-au încurajat pe toti interesați în a primi informații despre acordarea primului ajutor, să învețe participând activ prin executarea manevrelor de bază de acordare a primului ajutor: compresie și ventilatie pe manechini.
Un număr mare de persoane de toate vârstele din comunitate – copii, adolescenti, tineri, părinți și adulti, au avut ocazia să puna în practică manevre de prim ajutor. Și pentru că încurajăm învățarea, fiecare partipant care s-a implicat în actiune a fost premiat cu diverse materiale promoționale.
Mulțumim mult întregii echipe îndrumată de doamna Ramona Ardelean pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment și domnului Papp Zsolt de la pizzeria Ali Baba pentru sponsorizare.

Sursa: Asociația Beyond