Expertiza structurii de rezistență a scării de bloc situată în Piața Avram Iancu din Carei afectate de explozia din 27 februarie a concluzionat că apartamentele de la etajul trei și patru nu trebuiesc dărâmate, ele putând fi consolidate.

Expertiza, care a fost achitată de administrația locală careiană, a fost comunicată proprietarilor din blocul afectat de explozie.
Potrivit expertizei, pe baza unui proiect întocmit special, trebuiesc refăcute planșeurile dintre etajele trei și patru, respectiv planșeul de deasupra etajului patru. De asemenea, structura de rezistență trebuie consolidată, astfel încât să ofere siguranță locatarilor.
Pentru ca familiile să se poată reîntoarce în locuințele lor este nevoie de foarte multă solidaritate din partea comunității careiene.
”Rezultatul expertizei spune că blocul se poate reabilita, dar asta presupune o sumă considerabilă. Se va face un proiect de reabilitare, cu un deviz atașat , dar pentru a duce la bun sfârșit reîntoarcerea familiilor înapoi este nevoie de solidaritate umană. Acum este momentul să renunțăm la vorbe și să trecem la fapte, fiindcă fără sprijinul comunității, acest lucru nu va fi posibil. Așa că haideți să facem din imposibil, posibil. Vă mulțumesc, în numele tuturor acestor familii”, a declarat Doru Oneț, unul dintre locatarii scării de bloc afectate de explozie.
Careienii care doresc să ajute familiile în cauză pot dona în contul Asociației Inimi deschise spre mânuțe întinse, cu mențiunea pentru victimele exploziei în contul:
RO66BTRLRONCRT0457746901
În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.