Careianul Ioan Oneţ a fost numit director general adjunct pentru active fizice şi plăţi directe al Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.
Careianul Ioan Oneț a fost directorul filialei teritoriale Satu Mare a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. De asemenea, a fost consilier local careian în perioada 2012-2020. În urma alegerilor locale din septembrie 2020, acesta a devenit consilier județean din partea PSD.
Pe plan politic, Ioan Oneț ocupă de zece ani funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Carei. În februarie 2020, Oneț a fost ales în funcția de președinte executiv al PSD Satu Mare. Tot atunci, el a fost numit președinte interimar al Organizației Județene PSD Satu Mare, funcție pe care a ocupat-o până în aprilie 2021.
Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR) este o institutie subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ( MADR) având ca atribuție implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020). AFIR s-a înfiinţat prin reorganizarea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).