Primarul municipiului Careiul, Eugen Kovacs, și primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamas Robert, s-au întâlnit azi cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, și deputatul Nagy Szabolcs pentru a discuta despre programul privind construcția de creșe și alte investiții actuale.

Cei doi primari au sosit la București cu numeroase planuri de investiții și de dezvoltare a localităților, a declarat deputatul Nagy Szbolcs după întâlnire.
”În Carei, pe lângă fondurile europene este importantă și accesarea fondurilor guvernamentale, în timp ce la Căpleni încep lucrări importante de asfaltare și proiectul creșei intră într-o nouă fază, prin acre visul părinților din comună se apropie de realizare. Consider că asemenea întâlniri personale sunt foarte importante pentru că astfel reprezentanții ministerelor pot afla din primă susră despre problemele unei localități, dar în același timp și primarii pot primi răspunsuri concrete și directe la întrebările lor”, a adăugat deputatul Nagy Szabolcs.
Primarul Careiului a mers la întâlnirea cu ministrul Cseke cu două proiecte. ”Primrăia Carei are două proiecte finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI). În cadrul programului național de construcții de creșe, în Carei se va construi o creșă cu o capacitate de 40 de locuri pe strada Tireamului. Tot prin finanțare CNI se va construi centrul sportiv în valoare de 13 milioane lei, care va fi amenajat tot pe strada Tireamului. Acest centru sportiv va avea un teren cu gazon sintetic, cu vestiare și cu o tribună de 500 de locuri. Va mai fi dotat cu o clădire administrativă și cu o parcare. În cadrul întâlnirii, am vorbit și despre alte posibilități de dezvoltare a Careiului”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
”Este un vis vechi al locuitorilor din Căpleni de a avea o creșă în comuna lor. În urma discuției de azi cu domnul ministru, pot să spun că suntem foarte aproape”, a declarat primarul Megyeri Tamas Robert. Un alt proiect important pentru comunitatea din Căpleni îl constituie modernizarea și extinderea căminului cultural, care vor fi finanțate de către CNI, a adăugat primarul Megyeri.