Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 21-28 aprilie, 84 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.
În urma acestor verificări, au fost aplicate o sancțiune contravențională, în valoare totală de 10.000 de lei. Este vorba despre o măcelărie, din localitatea Carei, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind etichetarea produselor comercializate.
Totodată, în această acțiune a fost confiscată cantitatea 10 Kg carcasă carne de rață refrigerată, care a fost denaturată și expediată pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.