Consiliul Local Carei a aprobat în ședința de azi participarea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu proiectul ”Renovarea energetică moderată a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu Carei”, în valoare de 3,225 milioane de euro fără TVA.

Primarul Eugen Kovacs a arătat că, la ora actuală, acest proiect reprezintă cea mai bună soluție pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Iuliu Maniu. Ultima reabilitare la nivelul structurii de rezistență a fost efectuată în 2000.
Consilierul local Adrian Micovschi l-a felicitat pe primarul Eugen Kovacs și echipa sa pentru investițiile derulate de administrația locală în sănătate, cultură și sport, fiind vorba de investiții care aduc comunității beneficii în timp.
Proiectul are în vedere izolarea planșeului pod cu polisitiren extrudat, izolarea planșeului inferior, tâmplărie termoizolantă în toată clădirea, decaparea tencuielii degradate și aplicarea soluțiilor de stopare a igrasiei din pereți, refacerea tencuielilor exterioare, reaparații parțiale la șarpanrtă și înlocuirea învelitorii, refaceri/înlocuiri de pardoseli la parter din mozaic/lemn/piatră.
Întreaga valoare a proiectului, de 3,225 milioane euro, va fi finanțată prin PNRR.