Curtea de Apel Oradea a majorat la trei ani cu suspendare pedeapsa pentru careianul care în 26 noiembrie 2019 a accidentat grav doi soți ce traversau trecerea de pietoni. La scurt timp după accdident, soții au decedat unul după celălalt din cauza rănilor suferite. De asemenea, instanța a redus cuantumul despăgubirilor pe care asiguratorul trebuie să plătească membrilor familiei victimelor. Sentința pronunțată în urmă cu două spptămâni este definitivă.

Pedeapsă majorată de la doi la trei ani cu suspendare
Inițial, șoferul imprudent a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă. Curtea de Apel Oradea a majorat sentința la trei ani cu suspendare.
Pe durata termenului de supraveghere de doi ani și patru luni, acesta trebuie să se supună unor obligații fixate de instanță: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la datele fixate de acesta, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, autorul accidentului trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Carei sau la Asociația Stea.
Daunele acordate familiei, diminuate drastic
Curtea de Apel Oradea a redus daunele morale acordate membrilor familiei victimelor.
Instanța a decis următoarele despăgubiri:
– mamei soțului decedat suma de 15.000 euro şi suma de 2.000 euro în calitate de soacră a victimei S.A., cu titlul de daune morale;
– fiului victimelor suma de 40.000 euro cu titlul de daune morale;
– fiicei victimelor suma de 50.000 euro cu titlul de daune morale;
– suma de 10.000 euro cu titlul de daune morale pentru fiecare dintre cei patru nepoți minori ai victimelor;
Valoarea totală a despăgibirilor acordate inițial de Tribunalul Satu Mare fusese de aproape un milion de euro.
Un accident tragic, care a șocat comunitatea careiană
Reamintim că, în seara de 26 noiembrie 2019, un șofer imprudent a intrat cu mașina peste doi soți, în vârstă de 66, respectiv 67 de ani, care traversau trecerea de pietoni de pe Bulevadrul 25 Octombrie din Carei, accidentându-i grav. În urma rănilor grave suferite la cap, soția a trecut în neființă peste câteva zile. Soțul a decedat și el la scurt timp, tot din cauza numeroaselor răni grave suferite în urma accidentului. La vremea respectivă, comunitatea careiană a fost șocată de această tragedie.